Název | Množství a jednotka |
---|---|
mořská štika | 900 g |
špek | 50 g |
menší cuketa | 1 ks |
rozmarýn | |
cibule | 1 ks |
rozmarýnový olivový olej | |
citron | 1/2 |
sůl | |
pepř čtyř barev |
Mořskou štiku očistíme a opatrně zbavíme páteře – ostrým nožem lehce podebereme páteř a postupně ji odstraníme. Osolíme, lehce opepříme, posypeme rozmarýnem nebo vložíme větvičku čerstvého, dovnitř dáme dva plátky špeku nebo uzené slaniny, štiku přeložíme, pokapeme rozmarýnovým olivovým olejem (Lidl, lze použít normální), citronem a dáme péct. Po dvaceti minutách přidáme oloupanou cuketu nakrájenou na plátky a cibuli pokrájenou na čtvrtky. Mírně zeleninu osolíme, zakápneme rovněž olivovým olejem a rybu dopečeme odkrytou doměkka za občasného podlití výpekem. Pekla jsem ji necelou hodinku na 180°. Podáváme s brambory, obložíme upečenou zeleninou.
Postup: Všechny suroviny si vytáhneme nejméně dvě hodiny předem, aby měly pokojovou... zobrazit recept
Postup: Vejce s krupicovým a vanilkovým cukrem šleháme ve vodní lázni tak dlouho, až... zobrazit recept
Postup: Z tohoto množství jsou dvě vánočky přes celý plech. Do 1/4 hrnku vlažného mléka... zobrazit recept
Postup: Salátovou okurku očistíme a nastrouháme na hrubém struhadle. Nastrouhané okurky... zobrazit recept
Postup: Pět až šest plných hrstí okvětních lístků růží opláchneme studenou vodou v... zobrazit recept
Křen selský (Armoracia rusticana nebo dříve Cochlearia armoracia) je domácí prostředek se zázračnými účinky na lidskou imunitu s širokou paletou příznivých účinků na lidský organismus. Je to vytrvalá rostlina pěstovaná pro svůj... zobrazit článek
Penzion na Vyhlídce je neobyčejný penzion Beskyd, který svým optimálním...